8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin acuză Statele Unite că încearcă să creeze o lume unipolară...

Vladimir Putin acuză Statele Unite că încearcă să creeze o lume unipolară pentru a deţine supremaţia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denunţat tentativele Statelor Unite de a crea "o lume unipolară", avertizând că este afectată pacea la nivel global, informează Fox News.

Imediat după parada militară desfăşurată sâmbătă la Moscova cu ocazia Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, liderul de la Kremlin a criticat voalat Statele Unite, sugerând că Washingtonul "ignoră principiile cooperării internaţionale".

"Asistăm la tentative de creare a unei lumi unipolare. Mentalitatea de creare a unor blocuri militare tinde să capete amploare. Acest lucru subminează sustenabilitatea dezvoltării la nivel global", a declarat Vladimir Putin.

"Obiectivul nostru comun ar trebui să fie dezvoltarea unui sistem egal de securitate pentru toate ţările. Este necesar un sistem care să poate face faţă ameninţărilor moderne, construit pe fundamente regionale şi globale de nealiniere militară. Doar în acest fel putem garanta pacea şi calmul în lume", a spus Putin.

 

Rusia a celebrat, sâmbătă, 70 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial, momentul central fiind parada militară din Piaţa Roşie. Cu ocazia paradei, Vladimir Putin a adoptat un ton relativ conciliant faţă de Occident, mulţumind Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite pentru contribuţia la victoria împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial potrivit Mediafax.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă