12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Vladimir Putin şi Angela Merkel urmează să se întâlnească la finala...

VIDEO Vladimir Putin şi Angela Merkel urmează să se întâlnească la finala Cupei Mondiale

Preşdintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească duminică, la Rio de Janeiro, unde se va disputa finala Cupei Mondiale, potrivit unui consilier al Kremlinului, anunță Mediafax.

"Planificăm întâlniri bilaterale cu liderii unor ţări care vor fi prezenţi la finala Cupei Mondiale", a anunţat Iuri Uşakov, principalul consilier al Kremlinului pentru politică externă, în cursul unei conferinţe de presă.

"Lista încă nu a fost întocmită, dar presupun că ar fi vorba despre Germania şi alte ţări. Vom avea întrevederi neoficiale", a spus el.

Prezenţa lui Vladimir Putin la finala Cupei Mondiale era programată dinainte, preşedintele rus efectuând în perioada 13-16 iulie o vizită în Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), mai scrie sursa citată.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei germane, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Joachim Gauck urmează, la rândul lor, să se deplaseze în Brazilia pentru a încuraja din tribune selecţionata de fotbal a Germaniei, care va juca finala Cupei Mondiale împotriva Argentinei.

Consilierul nu a precizat subiectele care ar putea fi abordate în contextul în care diplomaţia germană este foarte implicată în eforturile de soluţionare a crizei ucrainene.

Liderul de la Kremlin urmează să participe la ceremonia de închidere a Cupei Mondiale, în cursul căreia preşedinta Braziliei, Dilma Roussef, va preda ştafeta organizării ediţiei din 2018 omologului său rus.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/a68483300b4a46518078a6222e9181b9/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă