12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Vulcanul Santiaguito din Guatemala, erupție spectaculoasă

FOTO: Vulcanul Santiaguito din Guatemala, erupție spectaculoasă

Vulcanul Santiaguito, situat în departamentul Quetzaltenango din Guatemala, a început să erupă, duminică, astfel că aruncă o coloană de fum și cenușă la o înălțime de 4.000 de metri peste nivelul mării, potrivit unei surse oficiale citate de EFE, informează Agerpres.

Coloana de cenuşă se deplasează purtată de vânt spre sud, vest şi nord-vestul vulcanului, la o distanţă de 30 de kilometri, a informat purtătorul de cuvânt al Coordonatoarei Naţionale pentru Reducerea Dezastrelor (Conred), David de León. Mai mult, reprezentantul Condred a mai spus că, pentru moment, nu au fost evacuate persoane, însă faza eruptivă ar putea continua în următoarele zile.

Expertul a subliniat că ar putea cădea particule de cenuşă în localităţile învecinate precum El Nuevo Palmar, San Felipe, Loma Linda, Monte Bello şi Palajunoj, printre altele. 

Santiaguito, a cărui ultimă erupţie s-a înregistrat în mai 2014, este unul dintre cei 33 de coloşi pe care îi are Guatemala şi care, alături de vulcanii Fuego şi Pacaya, se menţine în activitate constantă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă