22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialVulnerabilităţi de securitate în sistemul informatic al Pentagonului

Vulnerabilităţi de securitate în sistemul informatic al Pentagonului

Piraţi informatici invitaţi să testeze securitatea a cinci site-uri de internet ale Pentagonului, printre care şi defense.gov, au descoperit într-o lună aproape 140 de falii, a recunoscut vineri ministrul american al Apărării, Ashton Carter, transmite AFP, potrivit Agerpres. În total, 1.410 americani pasionaţi de informatică au participat la acest concurs de piraterie, organizat de Pentagon în cadrul unui program-pilot pentru a întări securitatea site-urilor sale. 

Într-o lună, concurenţii au furnizat 1.189 rapoarte de vulnerabilitate, permiţând detectarea a 138 de falii de securitate "valide şi unice". Cel mai bun dintre aceştia, care a descoperit cele mai multe erori, a câştigat 15.000 de dolari dintr-un total de 75.000 plătiţi ca premii. 

Ashton Carter, el însuşi pasionat de stiinţă şi tehnologie, s-a felicitat pentru a fi reuşit să întărească securitatea site-urilor internet ale Pentagonului la cel mai mic cost. 

"Dacă am fi utilizat procedura clasică", a unei companii de securitate informatică, "ne-ar fi costat mai mult de un milion de dolari", a explicat Carter. Dar mai ales, acest gen de program permite "construirea de poduri cu cetăţeni inovativi" care vor să ajute la apărarea ţării lor, a subliniat el. 

Unul dintre participanţii la concurs a fost David Dworken, un licean de 18 ani din regiunea Washington D.C, care a spus că a petrecut "10-15 ore" căutând erori în site-urile Pentagonului. "Am lucrat în timpul meu liber, când nu aveam lecţii pentru şcoală", a povestit acesta, încântat să participe la Pentagon la o scurtă ceremonie alături de secretarul american al Apărării. 

David Dworken, care va studia de anul viitor informatica la universitate, nu a câştigat ceva pe plan financiar – cele şase falii de securitate pe care el le-a descoperit fuseseră deja raportate de alţi concurenţi – dar a spus că a fost foarte plăcut şi util pentru construcţia unei reputaţii. 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă