13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialWashington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul...

Washington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud

Președintele american Donald Trump ar intenționa să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud, care a intrat în vigoare în 2012, potrivit cotidianului The Washington Post, citat de EFE, informează Agerpres.

Mai mulți funcționari au declarat, sub rezerva anonimatului, că liderul de la Washington le-ar fi cerut deja consilierilor săi să pregătească retragerea. Astfel, procedura oficială ar putea debuta chiar săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, pentru Washington Post, că există o dezbatere în curs pe tema acordului comercial cu Coreea de Sud, dar niciun anunț oficial pe acest subiect deocamdată.

Unii membri ai echipei guvernamentale a lui Donald Trump, printre care ministrul Apărării, James Mattis, și principalul consilier economic al Casei Albe, Gary Cohn, îi cer președintelui să respecte acordul cu Seulul, mai ales că SUA și Coreea de Sud colaborează în prezent pentru a încerca să frâneze amenințarea nucleară în creștere pe care o reprezintă Coreea de Nord, mai scrie Washington Post.

În campania electorală de anul trecut, Trump a criticat în repetate rânduri acest acord bilateral și și-a exprimat preocuparea față de deficitul comercial al țării sale în relație cu Coreea de Sud, care s-a ridicat la aproape 28 de miliarde de dolari în 2016.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...
Ultima oră
Pe aceeași temă