25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialWashington: teroriştii au vizat cetăţeni americani în explozia de la aeroportul din...

Washington: teroriştii au vizat cetăţeni americani în explozia de la aeroportul din Bruxelles

Şeful serviciului de securitate al Casei Albe a anunţat miercuri că teroriştii ar fi vizat cetăţeni americani în explozia de la aeroportul Zaventem din metropola belgiană, întrucât unul dintre atacatori s-a detonat în apropiere de biroul de îmbarcare al companiei American Airlines, transmite Reuters, citată de news.ro.

Departamentul de Stat al SUA încă încearcă să stabiliască câţi cetăţeni americani au fost răniţi în exploziile produse marţi în Bruxelles, care s-au soldat cu 31 de morţi şi 205 de răniţi. Însă, administraţia a confirmat că ar fi vorba de peste 10 americani răniţi, însă nu există informaţii care să indice că vreun cetăţean SUA şi-a pierdut viaţa în atentatele teroriste.

”Avem de-a face cu o situaţie extrem de fluidă. Încă primim informaţii şi încercăm să determinăm locaţia mai multor cetăţeni americani. Desigur că Bruxelles este plin de cetăţeni americani în orice zi din an”, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

Pe lângă cei opt americani confirmaţi printre răniţii din Bruxelles, presa americană a susţinut că rudele altor patru americani aflaţi în Bruxelles încearcă să intre în contact cu aceştia.

Autorităţile au confirmat că cel puţin opt cetăţeni americani au fost răniţi în Bruxelles, printre care se numără trei misionari mormoni din Utah şi un soldat din armata SUA.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat că misionarii Richard Norby, Joseph Empey şi mason Welles au fost grav răniţi în explozia produsă în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem.

De asemenea, în deflagraţia de la aeroport a fost rănit un soldat american, împreună cu familia sa. Armata SUA refuză să ofere mai multe informaţii, pentru a îi proteja intimitatea.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...
Ultima oră
Pe aceeași temă