18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialWashingtonul, asigurări în privinţa strategiei sale în Siria: Militarii trimişi nu vor...

Washingtonul, asigurări în privinţa strategiei sale în Siria: Militarii trimişi nu vor avea misiune de luptă

Casa Albă a dat asigurări, vineri, că strategia SUA în Siria nu s-a schimbat, chiar dacă trimite, pentru prima dată, forțe speciale pe teren, informează AFP, citată de Agerpres

‘Strategia noastră în Siria nu s-a schimbat’, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al președintelui american Barack Obama, precizând că militarii care vor fi trimiși pe teren — mai puțin de 50 — nu vor avea misiune de luptă.

Citeşte şi: Anunț oficial de la Washington: SUA trimite trupe terestre în Siria

‘Punctul central al strategiei noastre militare în Siria este de a întări capacitățile forțelor locale, pentru ca acestea să poată lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI) pe teren, în țara lor’, a adăugat Earnest.

Întrebat în mai multe rânduri cu privire la o posibilă majorare a acestui număr în viitor, purtătorul de cuvânt al Casei Albe nu a exclus această eventualitate. ‘Nu vreau să prezic viitorul’, a declarat el.

‘Este de netăgăduit că acești militari își vor asuma riscuri reale’, a continuat Josh Earnest, care a subliniat că ei ‘vor fi echipați pentru a se apăra’.

Purtătorul lui Obama a rămas foarte evaziv cu privire la durata misiunii, potrivit AFP. ‘Nu aș descrie această misiune ca fiind permanentă’, a declarat el, accentuând că nu este în măsură că ofere ‘o dată’ la care acești militari americani ar putea reveni în SUA.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă