10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialWikileaks: Ce spune Blaga despre Vanghelie şi "clica din umbră" de la...

Wikileaks: Ce spune Blaga despre Vanghelie şi “clica din umbră” de la PSD

Vasile Blaga spunea în 2009 că în PSD există un grup pro-Geoană condus de Marian Vanghelie, care însă nu este decât o unealtă a unei grupări din umbră, formată din oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv “generalul Voicu”, potrivit unei telegrame transmise de Ambasada SUA la Bucureşti, citate de mediafax.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a referit la o “clică din umbră” formată din oficiali precum “generalul Iliescu, Toma Zaharia şi “generalul Voicu (pe care Vanghelie a încercat să-l promoveze în funcţia de ministru al Internelor)”.

“Ei sunt adevăraţii şefi, Vanghelie va rămâne întotdeauna doar cel care plăteşte în locul lor”, mai explică Blaga, conform notei diplomaţilor americani destinată Departamentului de Stat de la Washington, obţinută de Wikileaks şi publicată de Kamikaze.

Vasile Blaga a criticat, cu aceeaşi ocazie, “transformarea” lui Vanghelie în “jucător-cheie” al PSD.

În aceeaşi telegramă se arată că Blaga a vorbit cu diplomaţii americani şi despre alte subiecte, atingând probleme politice sau acuzându-i pe adversarii politici de intenţii de fraudare a scrutinului pentru Parlamentul European. La momentul discuţiei lui Blaga cu reprezentanţii Ambbasadei SUA la Bucureşti, acesta era secretar general al PDL şi coordona campania partidului pentru europarlamentare.

Revista Kamikaze a început, duminică, să publice documente obţinute de la Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange. Redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Cătălin Prisăcariu, a anunţat public că documentele postate pe site-ul revistei reprezintă “originalele” telegramelor transmise de Ambasada americană de la Bucureşti către Washington, fără ca asupra lor să fi fost operată vreo selecţie.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă