16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialYemen: Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare

Yemen: Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare

Acordul de încetare a focului în Yemen a intrat în vigoare marţi, potrivit reprezentantului Yemenului la ONU, Ismail Ould Sheikh Ahmed, și coaliției militare arabe, care efectuează o intervenție în Yemen sub comandament saudit, informează Agerpres.

Astfel, oficialul yemenit a anunțat ‘începerea încetării ostilităților în Yemen’ şi a subliniat că este vorba despre ‘prima etapă critică’ în vederea stabilirii unei ‘păci durabile’ în această țară, potrivit unui comunicat al Națiunilor Unite.

Armistițiul de șapte zile a intrat în vigoare la ora programată, a declarat generalul de brigadă saudit Ahmed Assiri, purtătorul de cuvânt al coaliției arabe care a intervenit în Yemen în luna martie în sprijinul forțelor guvernamentale care luptă împotriva rebelilor șiiți acuzați de legături cu Iranul.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Ahmed Fawzy, a afirmat că echipele de negociere reprezentând guvernul președintelui Abd Rabu Mansour Hadi, recunoscut internațional, și rebelii houthi și aliații lor au ajuns pentru discuții, care vor dura atât timp cât este necesar.

Cu toate acestea, în pofida intrării în vigoare a armistițiului, locuitorii din centrul și sudul Yemenului au anunțat atacuri cu obuze de mortieră lansate de rebelii houthi, care controlează capitala Sanaa și cea mai mare parte a nordului țării.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă