9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialZăcământ uriaș de gaze, descoperit în largul Egiptului

Zăcământ uriaș de gaze, descoperit în largul Egiptului

Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaș de gaze naturale în largul Egiptului, care ar putea avea rezerve de până la 5,5 miliarde de barili echivalent de petrol, informează Mediafax.

La capacitate maximă, exploatarea zăcământului ar putea satisface în totalitate necesarul de gaze naturale al Egiptului timp de mai multe decenii.

Zăcământul se află în apele teritoriale ale Egiptului, la o adâncime de 1.450 de metri, în blocul Shorouk, care a fost atribuit în ianuarie 2014 grupului Eni de către Ministrul Egiptean al Petrolului, în urma unei licitații internaționale.

Eni deține drepturi integrale de dezvoltare a perimetrului.

“Activitățile de exploare sunt esențiale pentru strategia noastră de dezvoltare. În ultimii șapte ani am descoperit resurse de 10 miliarde de barili de echivalent petrol, 300 de milioane de barili în prima jumătate a acestui an”, afirmă directorul general al Eni, Claudio Descalzi, într-un comunicat, conform MarketWatch.

Zăcământul este cea mai mare descoperire de gaze făcută vreaodată în Egipt și în Marea Mediterană și ar putea deveni una dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din lume. Eni va accelera dezvoltarea zăcământului, cu ajutorul celor mai bune tehnologii existente, se arată în comunicatul companiei.

Eni este principalul producător de hidrocarburi din Egipt, cu o producție zilnică de 200.000 de barili echivalent de petrol.

Cele mai citite

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă