3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialZborul Mh17. Înregistrarea convorbirilor piloților avionului prăbușit în Ucraina, stocate în cutia...

Zborul Mh17. Înregistrarea convorbirilor piloților avionului prăbușit în Ucraina, stocate în cutia neagră, intacte

Anchetatorii olandezi au transmis că a fost găsită cutia neagră din cabina piloților avionului Boeing 777 prăbușit, joi, în Ucraina, iar datele pe care le conţine sunt intacte, informează b1tv care citează AFP. 

"Cutia neagră era avariată, dar memoria era intactă şi nu s-a găsit vreo dovadă sau semn că a fost alterată", a anunţat într-un comunicat Biroul olandez pentru Securitate (OVV), coordonatorul anchetei asupra avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines doborât în Ucraina, relatează AFP. 

Avionul de tip Boeing 777 malaysian care asigura o legătură Amsterdam-Kuala-Lumpur probabil a fost doborât cu o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de către rebeli proruşi susţinuţi de Rusia, potrivit Satelor Unite.
 
Cutiile negre permit înregistrarea conversaţiilor din cabina piloţilor şi datele tehnice ale zborului.

Însă este puţin probabil ca ele să furnizeze informaţii care să permită identificarea originii tirului care a doborât avionul malaysian.

"Datele din cutia neagră au fost transferate şi conţin informaţii valide despre zbor", a dat asigurări OVV, subliniind că acestea urmează să fie analizate.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă