15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialZborul Mh17. Înregistrarea convorbirilor piloților avionului prăbușit în Ucraina, stocate în cutia...

Zborul Mh17. Înregistrarea convorbirilor piloților avionului prăbușit în Ucraina, stocate în cutia neagră, intacte

Anchetatorii olandezi au transmis că a fost găsită cutia neagră din cabina piloților avionului Boeing 777 prăbușit, joi, în Ucraina, iar datele pe care le conţine sunt intacte, informează b1tv care citează AFP. 

"Cutia neagră era avariată, dar memoria era intactă şi nu s-a găsit vreo dovadă sau semn că a fost alterată", a anunţat într-un comunicat Biroul olandez pentru Securitate (OVV), coordonatorul anchetei asupra avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines doborât în Ucraina, relatează AFP. 

Avionul de tip Boeing 777 malaysian care asigura o legătură Amsterdam-Kuala-Lumpur probabil a fost doborât cu o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de către rebeli proruşi susţinuţi de Rusia, potrivit Satelor Unite.
 
Cutiile negre permit înregistrarea conversaţiilor din cabina piloţilor şi datele tehnice ale zborului.

Însă este puţin probabil ca ele să furnizeze informaţii care să permită identificarea originii tirului care a doborât avionul malaysian.

"Datele din cutia neagră au fost transferate şi conţin informaţii valide despre zbor", a dat asigurări OVV, subliniind că acestea urmează să fie analizate.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă