12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialZborul MH17. Premierul olandez Mark Rutte susține că o misiune militară internaţională...

Zborul MH17. Premierul olandez Mark Rutte susține că o misiune militară internaţională la locul prăbuşirii avionului nu este “realistă”

 Premierul olandez Mark Rutte a declarat, duminică, la Haga, că o misiune militară internaţionalăîn estul ucrainei, la locul prăbuşirii avionului nu este "realistă", informează Mediafax.

Mark Rutte a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că separatiştii din această regiune dispun de o prezenţă armată importantă şi a subliniat că nu ar fi realist să fie trimisă o misiune militară internaţională.

"Nici chiar o intervenţie militară de foarte mare amploare nu ne-ar asigura un avantaj", a adăugat el, la zece zile după distrugerea în zbor a unui avion Boeing în estul Ucrainei, catastrofă soldată cu 298 morţi, inclusiv 193 de olandezi şi 28 de australieni.

"Riscul unei misiuni internaţionale se datorează conflictului din Ucraina", a apreciat premierul olandez.

"Iar succesul misiunii de repatriere (a cadavrelor) depinde de capacitatea de a evita o escaladare (a luptelor) în această zonă", a adăugat Rutte.

Numeroase cadavre au fost aduse deja în Olanda, dar altele se află în continuare la faţa locului.

Rutte a dat asigurări că au fost examinate "toate opţiunile" cu privire la securizarea zonei unde a avut loc catastrofa.

"Guvernul a decis astăzi să-şi consolideze prezenţa (în Ucraina) pas cu pas", a declarat premierul.

Olanda este însărcinată cu procesul de identificare a victimelor şi conduce ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii.

Duminică, un grup de 30 de experţi medico-legişti olandezi s-a deplasat spre locul unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efectua zborul MH17.

Olandezii au putut să obţină un acces în această zonă în urma unui acord între Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi separatişti proruşi, a informat Haga.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă