12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialZeci de imigranţi au fugit dintr-un centru pentru refugiaţi din Norvegia

Zeci de imigranţi au fugit dintr-un centru pentru refugiaţi din Norvegia

40 de imigranţi extracomunitari au fugit dintr-un centru pentru solicitanţi de azil din Norvegia, de teamă că ar putea fi deportaţi în Rusia, informează ediţia norvegiană a publicaţiei The Local, citată de Mediafax.

Imigranţii au fugit dintr-un centru pentru solicitanţi de azil situat în Vadso.

“Este vorba de imigranţi sirieni şi afgani. Până acum, s-a stabilit că au fugit cel puţin 40 de imigranţi”, a declarat Hilde Meyer, directorul adjunct al Centrului pentru azilanţi Oscarsgata.

În acest centru trăiesc circa 280 de imigranţi. Cei dispăruţi sunt în principal bărbaţi tineri.

“Au fugit pentru că au auzit că poliţia va veni la centru şi se temeau. Noi nu am dormit bine în aceste luni pentru că ne temem că poliţia va veni în orice moment să ne ia”, a declarat un solicitant de azil.

Zilele trecute, zeci de imigranţi ale căror solicitări au fost respinse au fost expulzaţi în Rusia, întrucât intraseră clandestin în Norvegia, venind din Rusia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă