12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVideo. Zeci de mii de cubanezi i-au adus un ultim omagiu lui...

Video. Zeci de mii de cubanezi i-au adus un ultim omagiu lui Fidel Castro, în Havana. La ceremonie au participat şi preşedinţii Mexicului, Ecuadorului, Venezuelei şi Africii de Sud

Liderii politici ai Cubei şi zeci de mii de cetăţeni s-au adunat, marţi seara, în Plaza de la Revolution, pentru a aduce un ultim omagiu fostului dictator cubanez, Fidel Castro, scrie News.ro.

Prezenţi la eveniment au fost şi preşedinţii Mexicului, Ecuadorului, Boliviei, Venezuelei, dar şi Africii de Sud, precum şi lideri ai unor ţări mai mici, care au rostit discursuri în onoarea lui Castro, care a murit vineri, la vârsta de 90 de ani.

Evenimentul a început cu proiectarea unor imagini cu Castro şi alţi luptători de gherilă, în timp ce, pe fundal se auzea imnul naţional al Cubei. Fratele mai mic şi actualul preşedinte al Cubei, Raul Castro, prezent şi el la eveniment, a salutat acest omagiu adus dictatorului cubanez.

Mulţi dintre cei din piaţă au venit din proprie iniţiativă, însă mii au fost trimişi de Guvernul comunist, în condiţiile în care 80% dintre angajaţii din ţară lucrează încă la stat, în pofida consolidării sectorului privat de către Raul Castro.

Raul Castro a încheiat manifestaţia printr-un discurs în care le-a mulţumit liderilor lumii pentru laudele la adresa fratelui său, pe care l-a numit liderul unei revoluţii “pentru cei umili, făcute de cei umili”, precizează sursa citată.

“Moartea sa este o nouă revoluţie”, a spus Fidel Diaz, care crede că mulţi vor fi impulsionaţi să “redescopere ideile comandantului pentru noile generaţii”.

Urna lui Castro va fi dusă în următoarele zile într-un pelerinaj prin ţară, înainte de funeraliile ce vor avea loc duminică, la Santiago de Cuba.

 

 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă