11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialZeci de morți și răniți, într-un atac comis de două femei kamikaze,...

Zeci de morți și răniți, într-un atac comis de două femei kamikaze, într-o piață aglomerată dintr-un oraș nigerian

Cel puțin 30 persoane au murit și altele au fost rănite, vineri, într-un dublu atentat cu mașină-capcană care a vizat o piață din orășelul Madagali, situat în nord-estul Nigeriei. Autoarele atacului au fost două femei kamikaze, potrivit armatei nigeriene, citate de AFP, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, Badare Akintoye, piața în care femeile au comis atacurile este foarte frecventată. Astfel, 30 de persoane au murit și „numeroase alte persoane au fost rănite”.

„Cele două femei kamikaze s-au dat drept cliente atunci când și-au declanșat centurile cu explozivi, una în zona din piață unde se vindea hrană, alta — lângă standurile cu haine”, a declarat reprezentantul municipalității Madagali, Yusuf Muhammad.

Și el a confirmat numărul mare de răniți.

Acest dublu atentat nu a fost revendicat imediat, însă procedeul utilizat este cel al grupării nigeriene Boko Haram, care seamănă din 2009 teroare în regiunea lacului Ciad. Nord-estul Nigeriei a înregistrat o creștere a atacurilor în ultimele săptămâni, inclusiv ca urmare a încheierii sezonului ploios.

Atentatul extrem de sângeros comis vinerea aceasta este o nouă lovitură dură pentru președintele nigerian Muhammadu Buhari, care a declarat miercuri, în timpul Summitului pentru securitate de la Dakar, că „situația este sub control”.

Boko Haram, sectă salafistă extremistă transformată în mișcare jihadistă după decesul fondatorului său Mohammed Yusuf, a făcut peste 20.000 de morți și 2,6 milioane de refugiați în nord-estul Nigeriei, din 2009 până în prezent.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă