13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de traficanți de heroină, arestați în Spania

Zeci de traficanți de heroină, arestați în Spania

Forțele de ordine din Spania au arestat, joi seara, 35 de persoane dintr-o rețea de traficanți de heroină, care aveau legături cu Pakistanul şi cu toată Europa, inclusiv România, informează L’Independant, citat de Mediafax.

Ancheta a demarat în aprilie și a dus la arestarea a 35 de persoane, în perioada iulie-octombrie. Dintre acestea, 25 de persoane au fost încarcerate. Cele 83 de kilograme de heroina confiscată avea o valoare de peste şase milioane de euro pe piaţă, transmite un comunicat al poliţiei. 

Un grup implicat în trafic, condus de doi pakistanezi, a încercat să importe 71 de kilograme de heroină afgană din Pakistan, prin intermediul unei companii de dulgherit din Garraf, Catalonia. Heroina era ascunsă în cutii cu parchet.

La jumătatea lunii iulie, autorităţile ucrainene au reperat în portul Odesa, din sudul Ucrainei, această încărcătură care urma să fie livrată în Spania pe cale terestră. Drogurile au fost înlocuite acolo cu nisip, după care transportul a fost lăsat să continue, permiţând forţelor spaniole să intercepteze falsa livrare la 27 august şi să aresteze şase persoane în localităţile catalane Barcelona şi Cubelles.

Reţeaua importa de asemenea droguri din Turcia, printr-o organizaţie condusă de “un important narcotraficant român dintr-o închisoare din România”, a adăugat poliţia.

Marfa era transportată cu maşinile, în valize cu fundul dublu. Anchetatorii au identificat de asemenea mai mulţi suspecţi care distribuiau drogurile în mai multe ţări europene, persoane originare din Guineea Bissau care locuiesc în Catalonia.

Pe lângă Spania, drogurile erau vândute de asemenea în “Portugalia, Franţa, Italia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elveţia şi România”, potrivit comunicatului poliţiei.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă