7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJulian Assange risca 175 de ani de inchisoare in America daca este...

Julian Assange risca 175 de ani de inchisoare in America daca este extradat

Avocatul pentru drepturile omului din Londra, Jennifer Robinson, a vizitat capitala Australiei, săptămâna trecută pentru a lua masa cu Anthony Albanese și a vorbit cu peste 30 de parlamentari in incercarea de obtine sprijin politic pentru Assange, originar din Townsville, Australia.

Avocata,cere acum publicului australian să-l ajute să fie adus. acasă, aceasta nu a reușit să obțină sprijinul politic la Canberra săptămâna trecută.

Luna trecută, Assange, în vârstă de 48 de ani, a renuntat la apelul împotriva mandatului său de închisoare de 50 de săptămâni din Marea Britanie pentru că a incălcat cauțiunea atunci când a solicitat azil în ambasada Ecuadorului.

Assange a intrat în ambasada Ecuador din Londra pe 19 iunie 2012, pentru a evita extrădarea în Suedia, unde a fost solicitat în legătură cu acuzații de agresiune sexuală, retrase intre timp de procurorii suedezi.

A petrecut aproape șapte ani în interiorul ambasadei până când a fost târât de poliție în aprilie.

Assange va ajunge in fata Curtii Britanice in februarie anul viitor pentru solutionarea cererii de extrădare americană.Procesul va dura 5 zile.

Conform spuselor avocatei sale, Jennifer Robinson, Assange se confruntă cu o pedeapsă de 175 de ani de închisoare în SUA dacă este condamnat pentru toate acuzațiile împotriva sa.

Robinson a spus că situația lui Assange ar trebui să fie o preocupare pentru toți australienii” un editor, care a câștigat un Walkley, se confruntă acum cu 175 de ani de închisoare – aceasta este o îngrijorare gravă din perspectiva discursului liber”, a spus ea pentru The New Daily.

Jurnalistul britanic John Pilger, care l-a vizitat in inchisoarea Belmarsh, a postat pe contul sau de twitter ingrijorarile despre situatia lui Assange : “Nu uitați de Julian #Assange. Sau îl veti pierde.
L-am văzut în închisoarea din Belmarsh și starea sa de sănătate s-a deteriorat. Tratat mai rău decât un criminal, el este izolat, “medicat” și i se refuza instrumentele necesare pentru a combate acuzațiile false din cererea de extradare americana. Acum mă tem pentru el. Nu uitati de el.”

 

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă