13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA a extins urmărirea penală în cazul lui Radu Mazăre pentru fals...

DNA a extins urmărirea penală în cazul lui Radu Mazăre pentru fals în declarații

Procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul primarului Constanței Radu Mazăre și pentru fals în declarații. Radu Mazăre nu trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Primarul s-a prezentat, joi, la sediul DNA pentru a studia dosarul și pentru a depune o serie de documente legate de declarațiile de avere.

"Din ordonanţa privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în declaraţiile de avere formulate în datele de 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancară din Israel", arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de miercuri.

În acest cont, spun anchetatorii, a fost virată de către o societate comercială, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.

Astfel, arată DNA, "această informaţie nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro".

De asemenea, notează procurorii, nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al lui Radu Mazăre, la rubrica VII – venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat.

La ieșirea din sediul DNA, Radu Mazăre le-a spus jurnaliștilor că nu poate da detalii din dosar, de teamă că procurorul general Laura Codruța Kovesi îi va face o altă reclamație. În plus, primarul Constanței s-a arătat revoltat de faptul că trebuie să se justifice pentru împrumuturile pe care le-a făcut prietenilor săi.

„Trăim într-o țară în care eu trebuie să mă dezvinovățesc că de ce am împrumutat un prieten grec. Eu trebuie să explic viața mea. În Săptămâna Mare toți răspund în fața lui Dzeu. Dar binele pe care îl faci oamenilor întotdeauna ți se întoarce”, a mai spus Radu Mazăre.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu ”declarațiile denigratoare” ale primarului din Constanța, Radu Mazăre, care afectează dreptul la imagine al magistraților.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’;if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/d533a3c6981fce83b431dd477236e1f3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă