8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. DNA începe acțiunea penală față de fostul ministru Stelian Fuia, în...

UPDATE. DNA începe acțiunea penală față de fostul ministru Stelian Fuia, în dosarul de abuz în serviciu

UPDATE 14:45: Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală față de fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, precum și față de sora și cumnatul său, pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz, în dosarul privind vânzarea ilegală a unor imobile ale statului, în perioada când Fuia era director al Stațiunii de Cercetare Fundulea.

”FUIA STELIAN, director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea (la data faptelor), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, STATE ALEXANDRINA și STATE DANIEL, soră, respectiv cumnat ai primului menționat, asociați la SC PROCERA AGROCHEMICALS, PARASCHIVOIU DRAGOŞ ALIN şi OPRIŞAN CONSTANTIN, executor judecătoresc, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, conform unui comunicat al DNA.

 

Procurorii anticorupție i-au prezentat, miercuri, fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, rezultatele expertizelor dispuse în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu privind vânzarea ilegală a unor imobile din patrimoniul statului în perioada când era director la Stațiunea de Cercetare Fundulea, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, în cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de toți inculpații.

Citește și: UPDATE. Stelian Fuia, audiat la DNA pentru abuz în serviciu

În 8 ianuarie, DNA a anunțat că s-a început urmărirea penală față de Stelian Fuia, director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

În același dosar mai sunt urmăriți penal sora și cumnatul lui Fuia, Alexandrina și Daniel State, asociați la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitație organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora lui.

Citește și: VIDEO. De ce este urmărit penal fostul ministru Fuia

DNA preciza că avantajele patrimoniale obținute de firmă, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiților Alexandrina și Daniel State.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă