Omar Hayssam, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Fraţii lui Hayssam, ACHITAŢI

de Rl online , 08 octombrie 2012

UPDATE: Omar Hayssam a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Oradea, la doi ani de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei, în timp ce fraţii acestuia - Mukhles şi Mahmoud - şi omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzaţi că i-ar fi înlesnit fuga din ţară, au fost achitaţi, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, luni, sentinţa în cazul fugii din ţară a omului de afaceri Omar Hayssam.

Astfel, Omar Hayssam a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pedeapsă care a fost contopită cu cea de 20 de ani, primită anterior pentru terorism, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Oradea a dispus achitarea celor doi fraţi ai omului de afaceri - Mukhles şi Mahmoud -, acuzaţi de complicitate la înlesnirea ieşirii din ţară a unei persoane cercetate pentru terorism, respectiv a armatorului sirian Mustafa Tartoussi, acuzat de înlesnirea ieşirii din ţară a unei persoane cercetate pentru terorism.

Ei au fost achitaţi pe motiv că fapta lor nu există.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la ICCJ.

La pronunţarea sentinţei, inculpaţii şi avocaţii acestora au lipsit din sală.

---

După şase ani de proces, Omar Hayssam şi omul de afaceri Mustafa Tartousi vor afla astăzi dacă vor fi condamnaţi la închisoare, potrivit digi24.ro.

Ei sunt acuzaţi de înlesnirea ieşirii din ţară a unei persoane acuzate de terorism şi riscă între cinci şi zece ani de închisoare.

În urmă cu două săptămâni, avocaţii apărării au încercat să convingă completul de judecată să-i achite pe fraţii lui Omar Haysam şi pe omul de afaceri Mustafa Tartousi.

Avocaţii au mers pe schimbarea încadrării juridice a faptei de care sunt acuzaţi cei trei, din înlesnirea ieşirii din ţară a unei persoane acuzate de terorism, în complicitate la trecerea frauduloasă a graniţei.

În cazul primei infracţiuni aceştia riscă pedepse cu închisoare cuprinse între cinci şi zece ani, în timp ce noua încadrare le-ar putea aduce pedepse cuprinse între 3 luni şi 2 ani de închisoare.

Citeşte şi:

Pledoariile FINALE în procesul celor ce i-au înlesnit lui Omar Hayssam fuga din România, prezentate luni

Comentarii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.