16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPercheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS şi AGROSTAR

Percheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS şi AGROSTAR

UPDATE. Şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi alte şase persoane, între care o alta cu funcţie de conducere din ADS, sunt urmărite penal pentru fapte de corupţie, informează DNA, citat de Mediafax.

Vicenţiu Cuc este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, iar Ştefan Niculae, pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, pentru asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj şi complicitate la şantaj, Ilie Cristian Sandu, Ştefăniţă Dragoş Gheorghiu, Ioan Florin Todea, Alexandru Bolla şi Bogdan Rădulescu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, s-a dispus începerea urmăririi penală şi faţă de o altă persoană cu funcţie de conducere din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Şapte angajaţi din Ministerul Agriculturii sunt audiaţi la DNA. Trei directori sunt urmăriţi penal, potrivit surselor din cadrul anchetatorilor. DNA nu a dat niciun comunicat oficial în acest caz.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: ”Epicentrul dosarului este la ADS nu aici la ministerul Agriculturii. Acolo au fost sigilate birouri”.

”Azi s-a luat decizia demiterii directorului ADS”.

Citeşte şi: Preşedintele ADS a fost demis pentru probleme manageriale

”Trebuie să fac câteva precizări. Activitatea instituţiei nu a fost perturbată. Nu au fost procurori DNA ci ofiţeri de poliţie anticorupţie S-au făcut verificări cu privire la activitatea conducerii domeniilor stattului. Sunt vizate persoane din această instituţie. Niciun director din Aparatul Central nu a fost chemat la DNA. Şi biroul directorului general a fost verificat. Prim-vicepreşedintele ADS-ului m-a informat că a fost sigilat biroul preşedintelui.

Sunt două sesizări, o doamnă din ADS a făcut sesizări cu privire la achiziţii vis-avis de care doamna  avea suspiciuni”. Este vorba despre servici de mentenaţă şi facturi la benzină. S-a dispus recuperarea unor sume de către Direcţie”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Vor fi audiaţi mai mulţi directori din ADS

—-

Procurorii anticorupţie au percheziţionat, vineri dimineaţă, Ministerul Agriculturii. Mai mulţi angajaţi vor fi audiaţi de procurori. Mai multe documente au fost ridicate în urma percheziţiilor, informează surse judiciare.

Ar fi vorba despre achiziţii în Minisertul Agriculturii.

Mai mulţi funcţionari din corpul de control al ministrului ar fi vizaţi din anchetă. Totodată, anchetatorii au făcut verificări şi la Agenţia Domeniilor Statului şi AGROSTAR.

Ar fi vizaţi de anchetă cinci angajaţi ai corpului de control de la Agricultură, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă