24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Sechestru pe averea deputatului Florin Popescu

UPDATE. Sechestru pe averea deputatului Florin Popescu

UPDATE. Deputatul Florin Popescu a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că procurorii anticorupţie l-au chemat pentru a-i aduce la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurător pe casa lui şi pe cea a părinţilor săi.

Florin Popescu a fost citată să se prezinte marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

La ieşirea din sediul DNA, Florin Popescu a spus că anchetatorii l-au chemat pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că s-a instituit sechestru asigurător pe locuinţa lui dar şi pe cea a părinţilor săi.

Popescu a mai spus că urmează să dea o declaraţie în acest caz, arătând că este la dispoziţia anchetatorilor şi că se va prezenta ori de câte ori va fi chemat.

Direcția Națională Anticorupție a dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce aparțin deputatului Florin Aurelian Popescu  situate în municipiul Târgoviște, jud. Dâmbovița.

Conform DNA, în sarcina lui Florin Aurelian Popescu s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citește și: UPDATE. Cererea de arestare a deputatului Florin Popescu, respinsă de Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Comisia Juridică a dezbătut, luni, scrisoarea ministrului Justiţiei privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii jurişti au votat împotriva cererii de arestare preventivă, informează Mediafax.

Comisia juridică a Camerei trebuie să elaboreze un raport în acest caz până luni, a stabilit Biroul permanent al Camerei după primirea scrisorii ministrului Justiţiei. După ce acest raport al comisiei va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, conducerea Camerei trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru a se pronunţa în cazul lui Florin Popescu. Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.

 

Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă