14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCât costă cel mai ieftin sejur pe litoral

Cât costă cel mai ieftin sejur pe litoral

Onoapte de cazare pe litoralul românesc poate costa mai puțin decât două pachete de țigări. Cu 26 lei poți petrece o noapte de cazare în sudul litoralului. Aceasta este oferta programului ”Litoralul pentru toți”, anunțat ieri de către Asociaţia Litoral-Delta Dunării (A.L.D.D.), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.).

Prețul este însă partea plină a paharului. Cu siguranță că veți cheltui mai mult decât atât pentru un sejur. În primul rând, perioada minimă de cazare este de șase nopți, ceea ce înseamnă dintr-o dată 159 de lei pe noapte de persoană. Condițiile nu sunt cele mai bune din lume, căci vorbim despre un hotel de o singură stea, la care nu este asigurat nici măcar micul dejun. Prețurile cresc la 179 de lei, pentru două stele, 199 de lei, pentru trei stele și ajung la 379 sau 469 de lei, la hotelurile de patru și cinci stele. Stațiunile din sudul litoralului incluse în acest program sunt Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

Mai scump în Mamaia și Eforie

Cu 34 de lei poți petrece o noapte într-un hotel din Mamaia sau Eforie. Dacă vreți condiții mai bune, trebuie să plătiți 235 de lei (la un hotel de două stele) sau 425 de lei, la trei stele. În cazul în care adăugați și mic dejunul la opțiuni, prețurile sar la 315 lei, la două stele sau 425 de lei, la trei stele. Dacă dispuneți de mai mulți bani puteți opta pentru hoteluri de patru și de cinci stele, care costă 485, respectiv 605 lei pentru un sejur de șase nopți, de persoană, evident cu micul dejun inclus. ”Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază de o opţiune suplimentară: varianta «all inclusive», care asigură toate cele 3 mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă”, spun organizatorii. Tarifele maximale pentru sejururi „all inclusive“ de 5 nopţi de persoană sunt de 765, 875 sau 985 de lei, pentru hotelurile de 3, 4 respectiv 5 stele.

Tot organizatorii spun că prețurile sunt maximale și administratorii unităților de cazare le pot scădea, dacă doresc. Până acum s-au înscris în program 38 de hoteluri din staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 5.408 ­locuri pe serie. Aceste locuri vor fi vândute în peste 70 de agenţii din toată ţară, ceea ce înseamnă că la sfârşitul ediţiei de primăvară 2014 a programului, cel puţin 32.000 de turişti vor putea beneficia de vacanţe pe litoral la tarife reduse.

Intrări gratuite la obiective turistice

Și la această ediţie voucherul de atracţii permite turiştilor să aleagă dintre mai multe obiective turistice renumite din judeţ – Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria. „«Litoralul pentru toţi» a devenit unul dintre programele favorite ale publicului consumator de vacanţe în extrasezon datorită preţurilor extrem de atractive pe care le oferă. Agenţiile de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism susţin întotdeauna eforturile hotelierilor de a avea turişti în această perioada. Sperăm ca vremea să fie bună în cele şase săptămâni de program astfel încât un număr cât mai mare de români să se bucure de vacanţe frumoase pe litoralul românesc”, a precizat Lucia Morariu, președintele ANAT. Programul „Litoralul pentru toți“ începe pe 5 mai și se termină pe 15 iunie.

Turiștii din luna mai vor beneficia de cele mai ieftine tarife de cazare

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă