8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE.Constanța: Porturile închise din cauza ceții dense au redevenit operaţionale

UPDATE.Constanța: Porturile închise din cauza ceții dense au redevenit operaţionale

 Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial și Midia închise, miercuri dimineaţă, din cauza ceţii dense, au redevenit operaţionale, după ce condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit, transmite Mediafax.

 

Potrivit reprezentanților Căpităniei Zonale Constanța, operaţiunile au fost sistate, miercuri dimineață, în trei dintre porturile constănţene de la Marea Neagră, din cauza ceţii dense, vizibilitatea scăzând sub o jumătate de milă marină.

Primul port închis a fost Midia, în jurul orei 10.00, urmat de Constanța Nord și Constanța Sud – maritim și fluvial.

Datorită îmbunatăţirii condiţiilor meteorologice, începând cu ora 12.00, cele trei porturi au fost redeschise traficului maritim şi fluvial.

De asemenea, din acelaşi motiv fusese restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial, şi în acest caz activitatea fiind reluată tot în jurul orei 12.00.

_ _ _ _

Operaţiunile portuare au fost sistate, miercuri dimineață, în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial și Midia, din cauza ceţii dense, vizibilitatea scăzând sub o jumătate de milă marină, transmite Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial și Midia au fost suspendate în jurul orei 10.00, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă.

De asemenea, traficul fluvial prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre – Marea Neagră a fost oprit.

Toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi, iar vizibilitatea o va permite.

Tot din cauza ceții, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 200 de metri și pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 193 și 212, precum și pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă