17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluirile primarului din Năvodari

Dezvăluirile primarului din Năvodari

Consilierii locali din Năvodari s-au reunit, zilele trecute, în sala de ședințe a Primăriei, pentru a dezbate 28 de proiecte de hotărâre propuse de edilul Nicolae Matei. Cele mai multe vizează pregătirile pentru sezonul estival 2014, atât pe parte de cultură, cât și din punct de vedere al turismului. Consilierii au votat amenajarea pieței de pește, dar şi măsuri ce vizează statutul de stațiune balneoclimaterică al oraşului, toate pentru a atrage cât mai mulți turiști.

Discuțiile s-au axat și pe proiectele de sprijinire a năvodărenilor. Vestea bună este că, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, consilierii locali, alături de primarul Nicolae Matei, le pregătesc acestora mai multe surprize, ca în fiecare an.

Blocurile ANL sunt întârziate

Totuşi, tinerii care au solicitat locuințe prin A.N.L. mai au de așteptat, iar asta din pricina legislației. „Trebuie să-i informăm pe cei interesați că s-a întârziat repartizarea, tot din cauza legislației aberante care este în România. Mai precis, ni s-a solicitat ca să racordăm blocul acela A.N.L., blocul mov cum îi spun oamenii, la curent electric, ni s-a solicitat taxa de aviz cinci miliarde jumate (n.r. – lei vechi), adică prețul a vreo șase apartamente din 32. După mai multe demersuri, personal am vorbit cu directorul general, ­Maranda, de la ENEL. Până la urmă, a rămas taxa la trei miliarde două sute, cu regândirea soluției tehnice”, a declarat primarul orașului ­Năvodari, Matei Nicolae.

Dosar penal la Termica Distribuție

Ultimul proiect de pe ordinea de zi s-a referit la cercetarea administrativă a directorului SC Termica Distribuție SRL Năvodari, Vasile Alexandru Manu, precum și a faptelor de care este incriminat de către Parchetul Curții de Apel Constanța. “Administratorul unic de la firma Primăriei, de la Termica Distribuție, domnul Manu Alexandru, pentru că a vrut să se implice, s-a ales cu un dosar penal. Consiliul local, în calitate de administrator al domeniului public și privat, trebuie să analizeze dacă ne constituim sau nu parte civilă. Păi, dacă lucrurile mergeau bine la Termica, în regulă, mai reușea orașul Năvodari să mențină prețul gigacaloriei la jumătate față de alte orașe? Vă întreb pe voi și pe cei din Năvodari, de când sunt eu primar, de câte ori s-au oprit căldura și apa caldă în Năvodari?”,a declarat Matei.

Primarul orașului Năvodari a concluzionat că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită în România, iar funcționarii publici au ajuns să se teamă să mai semneze vreun document, iar toate acestea se reflectă, de fapt, asupra simplilor cetățeni.

Explicațiile primarului

Nicolae Matei a informat consilierii locali, dar și opinia publică din Năvodari cu privire la situația juridică în care se află după ce Tribunalul Constanța a decis în data de 8 aprilie 2014 condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Decizia nu este definitivă și va fi atacată cu apel la instanța superioară. ”Am fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru o faptă pe care nu am comis-o. Asta este țara în care trăim, țara procurorilor, România în care ne afundăm, și o spun fără teama de a greși, că România este stat polițienesc care a alunecat pe un drum nedemocratic. Ce vă spun eu acum probabil în anii viitori se va confirma, chiar dacă astăzi se aplaudă pentru tot ceea ce se întâmplă în țara asta. Dacă nu au reușit să pună mâna pe Năvodari democratic, încearcă s-o facă prin acțiuni polițienești. După cum vedeți, nicio faptă bună în România nu rămâne nepedepsită. Și toți cei care încearcă să facă câte ceva pentru semeni și pentru comunitate sunt băgați la pușcărie”, a spus Matei. În opinia sa, nici moartea nu este mai greu de acceptat decât pușcăria. ”Cei care ies pe post și spun că pedepsele sunt blânde, aceia nu sunt sănătoși la cap, chiar dacă sunt judecători, și ei trebuie duși să-și facă control psihiatric. Să stea și ei doar câteva zile să vadă ce înseamnă pușcărie în România anilor 2014. […] Probabil cei care nu au reușit să fie votați de către populație încearcă pe alte căi să pună mâna și pe Năvodari, ca și pe alte orașe importante. […] Sunt singurul primar din România acuzat de dare de mită și mi-au dat pedeapsă aproape maximă. Eu cunosc filiera și, probabil, o cunosc și serviciile și, probabil, sunt de acord cu ea. […] Într-o zi, pentru cei care încă sunt nedumeriți, vă spun că o să vă convingeți că sunt nevinovat! Nu aveam de ce să dau mită, pentru că nu aveam dosarele alea despre care mi s-a spus. Deci nu aveam motiv, nu aveam de ce și nu aveam cui! Niciodată nu am avut încredere în milițieni, niciodată. Și nu aveam de ce să apelez la asta. Dar în România este normă la dosare”, a explicat primarul din Năvodari.

Centru de deșeuri periculoase

Matei a mai spus că, în opinia sa, dacă nu ar fi candidat în anul 2012 la primărie i-ar fi fost ridicată statuie de către contracandidați. ”Ar fi spus că Matei a fost băiat bun, păcat că s-a săturat și a plecat. Inclusiv Pancencu (n.r. – candidat la primărie din partea PNL) m-ar fi aplaudat. Dar trebuia să fi plecat și nu aș fi avut nicio problemă dacă nu mai candidam în 2012. Nu am vrut ca Năvodariul să fie centru de deșeuri periculoase, centru mondial, să-l fac centru de gunoaie. Ba dimpotrivă, am făcut din Năvodari stațiune balneo climaterică”, a subliniat edilul.

REPLICĂ: „Eu cred că Ponta și Băsescu sunt înțeleși“

”Eu sunt foarte supărat și pe Victor Ponta, pentru că, dacă nu este în stare să lupte cu Băsescu, ar trebui să lase pe altcineva să o facă! Dar eu cred că sunt înțeleși amândoi. Și eu cred că sunt înțeleși pentru că nu ai cum să promovezi numai legi dintr-acestea… când îl văd pe Cazancioc, ăsta, mor! Oameni care nu au fost în partid! Dar poate într-o zi o să se trezească și opinia publică!” Nicolae Matei, primar Năvodari

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă