16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui

Peste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a fost chemat din nou în instanţă, de peste 150 de cadre medii şi auxiliare din secţiile de psihiatrie şi pneumologie, precum şi din compartimentul de anatomie patologică, din cauza tăierii sporurilor, informează Mediafax.

Potrivit cererii de chemare în judecată formulată de Sindicatul Sanitas Vaslui, angajaţii solicită reîntregirea sporului acordat pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, diminuate de la 100 la sută la 75 la sută, la Pneumologie şi Anatomie Patologică, şi de la 75 la 65 la sută, la Psihiatrie.

"Sporul pentru condiţii deosebit de periculoase este prevăzut în contractul individual de muncă al fiecăruia dintre cele peste 150 de cadre medii şi auxiliare. Comitetul Director a spitalului a decis diminuarea acestuia fără acordul salariaţilor, fiind astfel o măsură ilegală şi abuzivă", a declarat, miercuri, liderul Sindicatului Judeţean "Sanitas" Vaslui, Daniela Clătinici.

Pe lângă reluarea plăţii integrale a sporului pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, salariaţii solicită şi achitarea retroactivă a diferenţelor de bani reţinute de conducerea spitalului începând cu luna februarie şi până la data pronunţării instanţei de judecată.

Cu o zi în urmă, 58 de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au dat în judecată unitatea medicală din cauza diminuării sporului de gardă cu 25 la sută începând cu luna februarie.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă