18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSuceava: Percheziții la o rețea de traficanți de migranți

Suceava: Percheziții la o rețea de traficanți de migranți

Procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat, vineri, 8 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări infracţionale organizate formată din 16 persoane,  specializată în trafic de migranţi, potrivit unui comunicat remis redacției România liberă.

În perioada  noiembrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupării infracţionale, cetăţeni ucraineni, moldoveni şi români,  în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, sub coordonarea liderului grupării, au facilitat pătrunderea ilegală pe teritoriul României, din Ucraina, a 35 de  migranţi proveniţi  din Pakistan, Afganistan,Irak sau Siria. Migranţii erau preluaţi în zona oraşului Cernăuţi de către unul dintre suspecți, care organiza cu sprijinul  unor complici,  cetăţeni ucraineni,  transportul şi călăuzirea migranţilor peste frontiera verde, în România, prin zona comunei Brodina, județul Suceava.

Din zona de frontieră, migranţii erau preluaţi de către un membru ale rețelei şi cu  ajutorul altor călăuze, cetăţenii români, erau transportaţi pe teritoriul României şi  găzduiţi până la momentul predării lor către alţi  membri ai grupului, care asigurau deplasarea migranţilor către frontiera de vest, organizându-le trecerea ilegală a frontierei de stat în ţări din  Spaţiul Schengen.

 Trecerea frauduloasă a migranţilor în Ungaria se realiza fie prin călăuzirea acestora  peste frontiera verde, fie prin ascunderea lor în mijloace de transport. Pe teritoriul Ungariei, migranţii erau preluaţi cu microbuze de către  alte persoane aflate în legătură cu liderul grupării, fiind transportaţi pe teritoriul Austriei. Pentru fiecare migrant traficat pe ruta Ucraina (Cernăuţi) – România – Ungaria- Austria (Viena) se percepea suma de 4.000 – 4.500 USD, bani care erau împărţiţi între membrii grupării.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost identificaţi  13 migranți (11 afgani și 2 sirieni) introduşi anterior, în mod ilegal peste frontiera verde dinspre Ucraina, fiind sesizat Serviciul pentru Imigrări Suceava.

La percheziţii, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe sume de bani, documente de identitate, o armă cu gaz şi mai multe autoturisme.

          

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă