5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialTeleroman. Numărul localităţilor afectate de inundaţii a crescut de la 22 la...

Teleroman. Numărul localităţilor afectate de inundaţii a crescut de la 22 la 27

Numărul localităţilor afectate de inundaţii în judeţul Teleorman a crescut de la 22, câte se înregistraseră în cursul dimineţii de miercuri, la 27 în cursul serii, 175 de case fiind inundate şi cinci persoane fiind, în continuare, evacuate din locuinţele lor, informează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, 27 de localităţi, peste 5.000 de hectare de terenuri şi sute de gospodării sunt în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea mai multor râuri în zone neîndiguite, dar şi în zone protejate de apărări de mal.

Miercuri seară, numărul oraşelor şi comunelor afectate de inundaţii în Teleorman a ajuns la 27, cinci dintre comune fiind inundate în cursul zilei de miercuri. Astfel, sunt afectate de inundaţii municipiile Alexandria şi Roşiorii de Vede, precum şi comunele Vedea, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Balaci, Vârtoape, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti, Ştorobăneasa, Frumoasa, Călineşti, Orbeasca, Ţigăneşti, Conţeşti, Săceni, Bragadiru, Smârdioasa, Dracea, Cervenia, Stejaru, Trivalea Moşteni, Drăgăneştii de Vede şi Salcia.

Conform celui mai recent bilanţ al ISU Teleorman, în cele 27 de localităţi au fost inundate 175 de case, 453 de curţi, 656 de anexe gospodăreşti şi aproape o mie de fântâni. Cinci persoane din comuna Tătărăştii de Jos sunt în continuare evacuate la rude. De asemenea, peste 700 de animale sunt evacuate la alte gospodării.

Apele revărsate ale unor râuri au inundat 2.023 hectare de teren arabil, 1.773 hectare de păşuni şi fâneţe, 1.366 hectare de păduri, şase hectare de pepinieră şi peste 80 de kilometri de drumuri judeţene, comunale şi forestiere. Viiturile au avariat şase poduri, între care unul pe DN 6, în Alexandria şi 52 de podeţe. Au fost, de asemenea, afectate de inundaţii un poligon care aparţine Clubului Sportiv Teleorman din Alexandria, un teren de fotbal cu vestiarul aferent şi un parc în comuna Drăgăneşti de Vede,precum şi o moară, un magazin şi un bar.

Viiturile au afectat, de asemenea, două construcţii hidrotehnice, respectiv un dig pe o distanţă de trei kilometri şi barajul Ciurari, precum şi un dig comunal şi un canton silvic amplasat în zona Gresia. Pădurea Pojorâtele, care este declarată zonă protejată, a fost de asemenea inundată.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă