27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecial30 de morţi într-un atac cu avion fără pilot împotriva Al-Qaida

30 de morţi într-un atac cu avion fără pilot împotriva Al-Qaida

Cel puţin 30 de presupuşi membri Al-Qaida au fost ucişi, iar mulţi alţii au fost răniţi într-un atac cu un avion fără pilot, în sudul Yemenului, potrivit unui bilanţ prezentat de către un reprezentant tribal, relatează AFP.

"Peste 30 de membri Al-Qaida au fost ucişi, iar numeroşi alţii au fost răniţi", a declarat acest reprezentant, prezentând un bilanţ cu mult mai mare ca un prim bilanţ care anunţa cinci morţi.

Atacul a vizat o tabără de antrenament aparţinând reţelei teroriste, care a fost atinsă de "mai multe rachete", a precizat acest reprezentant. Tabăra este situată, potrivit acestuia, la Wadi Ghadina, o zonă muntoasă din provincia Abyane, la frontiera cu provincia Shabwa, două zone în care Al-Qaida este bine infiltrată.

Potrivit unor martori, cei mai mulţi dintre răniţi au fost evacuaţi de către membri din cadrul reţelei care au supravieţuit atacului efectuat probabil cu un avion american fără pilot, Statele Unite fiind singura ţară care dispune de acest tip de avioane în regiune.

Atacul are loc la o zi după uciderea a zece combatanţi Al-Qaida, vizaţi de un avion fără pilot în timp ce se aflau într-o maşină, în provincia Baida (centru), şi a trei civili care se aflau în apropiere.

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă