13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai puternic laser din lume este de vânzare

Cel mai puternic laser din lume este de vânzare

Laserele sunt peste tot în jurul nostru, de exemplu în orice DVD-player din lume, însă sunt mult prea departe de a ajunge nişte arme extrem de periculoase. Nu la fel putem vorbi şi despre Spider 3 Krypton produs de compania Wicked Laser. Are o rază de acţiune de 85 de mile, poate arde hârtia de la o distanţă de câţiva metri şi poate atinge obiecte aflate în afara atmosferei Pământului, relatează Daily Mail.

S3 Krypton va intra în cartea recordurilor, fiind considerat cel mai puternic laser din lume. Fasciculul luminos este de 8000 de ori mai puternic decât lumina soarelui.

„Ochii trebuie protejaţi”, au declarat fabricanţii. O pereche de ochelari de protecţie sunt incluse în preţul de 299 de dolari.

Laserul are încorporat un microprocesor care-l împiedică să se supraîncălzească. Fabricanţii i-au avertizat, însă, pe utilizatori că este total neindicat să îl îndrepte către alţi oameni, către animale, şoferii autovehiculelor, avioane sau chiar sateliţi.

„Dacă laserul ar fi ţinut pe un suport foarte stabil (şi nu vindem aşa ceva) şi ar fi îndreptat direct către un satelit, astronauţii ar trebui să vadă o rază neclară de culoare verde“, a declarat şeful biroului executiv de la Wicked Laser. „Un astfel de experiment ar necesita acordul agenţiei spaţiale”.

„Majoritatea clienţilor foloseşte laserul în scopuri militare, industriale sau a unor cercetări specifice. Unii clienţi entuziaşti îl achiziţionează, fiind uimiţi de noutatea apariţiei pe piaţă a unuia asemenea produs. Noi nu prescriem o utilizare specifică, însă încurajăm folosirea responsabilă a produsului nostru”, a continuat el.

Însă pericolele utilizării unui asemenea laser sunt numeroase. În 2010, un adolescent a fost internat în spital după ce şi-a ars ochii cu un laser verde pe care l-a cumpărat de pe internet. De asemenea, mai mult de 10 oameni au fost arestaţi în Marea Britanie după ce au îndreptat lasere puternice asupra unor piloţi, şoferi sau fotbalişti.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă