11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialChina îndeamnă la controlul internetului pentru a preveni "revoluţiile colorate"

China îndeamnă la controlul internetului pentru a preveni “revoluţiile colorate”

 

China i-a îndemnat, vineri, pe partenerii săi din cadrul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS) să înăsprească controlul asupra internetului, pentru a preveni riscul unor revoluţii provocate de "forţe din exterior", relatează agenţia rusă Rosbalt.

"Forţe din exterior profită de problemele noastre social-economice pentru a schimba puterea şi a provoca un nou val de «revoluţii colorate»", a declarat ministrul chinez al Securităţii Publice, Guo Shengkun, evocând situaţia din Ucraina, Georgia şi Kîrgîzstan.

Potrivit ministrului chinez, "acest fapt este o ameninţare serioasă pentru suveranitatea şi securitatea OCS", din care fac parte China, Rusia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan.

El a îndemnat statele din cadrul OCS să adopte măsuri pentru a elimina "ingerinţele străine în afacerile interne, înăsprind controlul asupra organizaţiilor neguvernamentale şi reţelelor de socializare".

Guvernul din China, care are cel mai mare număr de internauţi din lume, a implementat un sistem de cenzură online care blochează accesul la conţinuturi pe teme sensibile, cum ar fi drepturile omului sau criticile aduse regimului comunist.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă