18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFBI a percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen ce-l cunoştea pe Tamerlan...

FBI a percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen ce-l cunoştea pe Tamerlan Tsarnaev – presă

Agenţi FBI au percheziţionat domiciliul unui fost separatist cecen, Musa Hagimuradov, care s-a întâlnit cu o lună înainte de atentatul din Boston cu unul dintre presupuşii autori ai atacului, Tamerlan Tsarnaev, a anunţat postul Vocea Americii, relatează RIA Novosti în pagina electronică de vineri, potrivit Mediafax.

Poliţia din oraşul Manchester, în statul New-Hampshire, a confirmat că FBI a efectuat o percheziţie şi a examinat hard diskuri ale unor calculatoare aparţinând lui Hagimuradov. Acesta a declarat că a fost condus la Biroul local FBI, unde a fost amprentat şi i s-au făcut analize ADN.

Potrivit FBI, Tamerlan Tsarnaev ar fi achiziţionat un set de focuri de artificii pentru fabricarea de bombe din oraşul Seabrook, la o distanţă de o oră de Manchester. În plus, Tsarnaev se antrena la tir la doar câţiva paşi de domiciliul lui Hagimuradov, în locul de unde ar fi achiziţionat arme şi muniţie, scrie presa citând FBI.

Citeşte şi Atentatul din Boston. Johar Ţarnaev: o RĂZBUNARE pe SUA pentru atacuri împotriva musulmanilor

Cei doi s-au cunoscut în 2006, în cursul unei reuniuni a unor ceceni din Boston, cu ocazia unei sărbători religioase, şi au păstrat legătura de atunci.

Hagimuradov a sosit în Statele Unite în 2004, în cadrul unui program de protecţie pentru refugiaţi. Paralizat la nivelul picioarelor, după ce a fost rănit în Cecenia în 2001, el se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Potrivit postului Vocea Americii, el ar fi fost garda de corp al celebrului separatist Ahmed Zakaiev, în prezent emigrant la Londra.

Două explozii au avut loc pe 15 aprilie în apropierea liniei de sosire a maratonului internaţional din Boston, soldate cu trei morţi şi peste 280 de răniţi. Un presupus terorist, Tamerlan Tsarnaev, a murit din cauza rănilor, la spital, pe 19 aprilie, după un schimb de focuri cu poliţia. Fratele său mai mic, Dzhokhar Tsarnaev, a fost arestat în noaptea de 19 spre 20 aprilie într-o suburbie a Bostonului.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă