10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Un feribot cu 450 de pasageri a naufragiat în largul Coreei...

UPDATE. Un feribot cu 450 de pasageri a naufragiat în largul Coreei de Sud. Două persoane au murit

UPDATE. Două persoane au murit, miercuri, iar alte 368 au fost salvate în urma naufragiul unui feribot care transporta aproximativ 450 de pasageri, în apropiere de coasta meridională a Coreei de Sud, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţi, relatează AFP, citată de Mediafax. 

"Pentru moment, 368 (de persoane) au fost salvate", a declarat ministrul adjunct pentru Securitate, Lee Gyeong-Og, confirmând moartea a două – persoane, între care un membru al echipajului.

_ _ _ _

Nave ale Pazei de Coastă a Coreei de Sud au fost trimise, miercuri, pentru a salva aproximativ 450 de pasageri aflaţi la bordul unui feribot care a naufragiat în largul coastelor din sudul ţării, au anunţat autorităţile, relatează AFP, citată de Mediafax. 

Paza de coastă sud-coreeană a anunţat că o persoană a murit în naufragiul unui feribot cu 476 de persoane la bord, în sudul ţării.

"Am recuperat un cadavru de pe vapor până în prezent", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

"Aproximativ 450 de persoane se află la bord. Noi avem în zonă atât nave ale Pazei de Coastă, cât şi nave comerciale, dar şi elicoptere implicate în operaţiunile de salvare", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Feribotul, care transporta în mare parte liceeni, asigura legătura între portul Incheon (vest) şi Insula Jeju (sud).

O sută treizeci de pasageri au fost deja evacuaţi de pe feribot, care se află la 20 de kilometri de coasta de sud, potrivit agenţiei Yonhap, care citează responsabili din cadrul serviciilor de salvare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă