11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialO moschee din nordul Israelului a fost vandalizată

O moschee din nordul Israelului a fost vandalizată

Un graffiti antiarab a fost descoperit pe zidurile unei moschei, la Umm al-Fahm, în nordul Israelului, iar o uşă a lăcaşului a fost avariată, a anunţat vineri poliţia israeliană, relatează AFP, citată de Mediafax.

Cuvintele "Arabii, afară" au fost scrise în ebraică, în noaptea de joi spre vineri, pe zidurile lăcaşului, a declarat pentru AFP Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Asemenea incidente au ca scop să afecteze relaţiile dintre arabi şi evrei", a declarat Jamil Mahagna, imamul moscheei, pentru site-ul Ynet.

"Cerem arestarea infractorilor", a adăugat el.

Colonişti extremişti şi activişti de extremă dreapta se livrează – sub mottoul "Preţul păcii" – la agresiuni vizând săteni palestinieni sau arabi israelieni, locuri de cult musulmane şi creştine, activişti pacifişti israelieni şi chiar armata, ca o reacţie faţă de decizii guvernamentale pe care le consideră ostile intereselor lor sau faţă de acţiuni atribuite palestinienilor.

La începutul lui aprilie, inscripţii cu caracter anticreştin au fost descoperite pe zidurile Mănăstrii Maica Domnului din Palestina, la vest de Ierusalim.

De asemenea, inscripţia "Numai păgânii (non-evreii) trebuie să plece de pe pământul nostru", în ebraică, a fost descoprită în noaptea de 2 spre 3 aprilie într-un sat arab din nordul Israelului, în care presuşuşi evrei extremişti au spart pneurile a aproximativ 40 de vehicule.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă