15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPalestina are în vedere "toate opţiunile" pentru a răspunde hotărârii Israelului

Palestina are în vedere “toate opţiunile” pentru a răspunde hotărârii Israelului

Conducerea Autorităţii Palestiniene va analiza "toate opţiunile" pentru a răspunde hotărârii Israelului de suspendare a negocierilor de pace, anunţă negociatorul palestinian Saeb Erakat, citat de AFP, conform Mediafax.

"În momentul de faţă, pentru palestinieni prioritatea este reconcilierea şi unitatea naţională", a declarat Erakat.

Citește și: Israelul anunță suspendarea negocierilor cu Palestina

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), care a semnat miercuri un acord de reconciliere cu mişcarea islamistă Hamas, va organiza o reuniune, sâmbătă şi duminică, la Ramallah, sub autoritatea preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Printre opţiunile avute în vedere se numără aderarea la noi tratate şi organizaţii internaţionale.

Israelul a decis suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca reacţie la acordul de reconciliere interpalestinian. "Guvernul israelian a decis în unanimitate că nu poate purta negocieri cu un Executiv palestinian din care face parte Hamas, o organizaţie teroristă care vrea distrugerea Israelului", a comunicat Biroul premierului israelian.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a semnat miercuri un acord de reconciliere cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), condusă de Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

Premierul Benjamin Netanyahu consideră că atitudinea Autorităţii Palestiniene distruge speranţele de pace. "Acordul între Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei şi Hamas omoară speranţele de pace", a declarat Netanyahu pentru postul NBC. "Este un imens pas înapoi", a subliniat Netanyahu.

Cele mai citite

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă