30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin, supărat că americanii vor să-i caute "miliardele" din Elveţia

Putin, supărat că americanii vor să-i caute “miliardele” din Elveţia

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a catalogat duminică drept "absurdă" ameninţarea, evocată de către ziarul britanic The Times, cu sancţiuni americane vizând averea personală, de ordinul "miliardelor", pe care ar deţine-o, potrivit acestuia, Vladimir Putin în Elveţia.

The Times, care a publicat acest articol vineri, citând o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului, scrie că Statele Unite ar lua în calcul, în cazul în care Rusia va trimite trupe în Ucraina, să caute să-l sancţioneze pe Putin în mod personal, căutând şi blocând în bănci elveţine suma de "40 de miliarde de dolari" pe care acesta ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi altor grupuri în domeniul hidrocarburilor, potrivit Mediafax.

"Este evident o farsă din genul celor absurde", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, contactat duminică de postul de radio Ecoul Moscovei. "Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă?", a întrebat jurnalistul.

"În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sunt, a fortiori, atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", i-a răspuns Peskov.

Cotidianul britanic scrie că Statele Unite ar putea să ceară Elveţiei să coopereze cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul precizează că acest tip de căutări sunt încredinţate secţiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă