15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialANM: În următoarele trei zile, gerul se va resimți în sudul și...

ANM: În următoarele trei zile, gerul se va resimți în sudul și centrul țării

În următoarele trei zile, gerul se va resimți în regiuni din  din sudul și centrul țării. Temperaturile nocturne se vor situa între -15 și -10 grade Celsius, a declarat meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel, vremea va deveni deosebit de rece, devenind geroasă în noaptea de miercuri spre joi mai ales în regiunile nordice, nord-estice și centrale. Până spre sfârșitul săptămânii, gerul se va extinde în majoritatea regiunilor, dar se va resimți mai mult în zonele centrale și sudice.

În centru și sud vor urma trei zile de ger, cu valori minime ce vor ajunge către -10 până la -15 grade Celsius. În zonele depresionare temperaturile vor atinge și -24 de grade Celsius. Pe timpul zilei, termometrele vor indica între -6 și plus două-trei grade Celsius.  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de ger și intensificări ale vântului, valabilă până joi la prânz, în cea mai mare parte a țării. Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00 – 19 ianuarie, ora 12.00, îndeosebi pe parcursul zilei de miercuri, vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sud-estice și la munte, unde local vor fi viteze de 40 – 50 km/h.

Totodată, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, precum și la altitudini mari în Carpații de Curbură și în Munții Banatului, vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăși 55 – 60 km/h și, temporar, zăpada va fi spulberată.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în noaptea de miercuri spre joi (18/19 ianuarie) mai ales în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar în nopțile următoare, până la sfârșitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a țării. Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 și -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă