15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAvertismentul meteo de vreme ploioasă și rece este prelungit până vineri dimineață,...

Avertismentul meteo de vreme ploioasă și rece este prelungit până vineri dimineață, la nivelul întregii țări

Meteorologii români au prelungit informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă până în dimineața zilei de vineri, la nivelul întregii țări, informează Agerpres.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 6 octombrie, ora 10:30 — 7 octombrie, ora 10:00, în Maramureș, Crișana, precum și în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 litri/metrul pătrat și, izolat, 25 — 30 l/mp.

De asemenea, în zona de munte vor predomina ninsorile și, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65 — 70 kilometri/oră.

ANM menționează că vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intra-carpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă.

Totodată, începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie, și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă