13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCând se încălzește vremea. Prognoza meteo pentru două săptămâni

Când se încălzește vremea. Prognoza meteo pentru două săptămâni

În următoare două săptămâni vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă și va ploua atât în Capitală, cât și în restul țării. Totuși, din 15 octombrie, temperaturile vor crește pentru câteva zile, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel, în primele zile din intervalul 12-25 octombrie, vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 8…12 grade şi minime de 4…8 grade. Mai mult, pentru zilele de luni și marți din această săptămână meteorologii au emis cod portocaliu de ninsoare și ploi în două județe și cod galben de ploi în alte 19 județe.

Citește și: Cod PORTOCALIU de ploi în două județe. Avertizarea meteo în restul țării

În perioada 15 – 21 octombrie, vremea se va încălzi, în special în vestul Munteniei şi în zona deluroasă și se vor înregistra valori medii de 15…18 grade ziua şi 6…10 grade noaptea.

Apoi este estimată o scădere uşoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru a doua jumătate a lunii octombrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului şi din nou după data de 20 octombrie, anunță ANM.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3…7 grade şi minime negative. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză. După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6…10 grade ziua şi 2…6 grade noaptea.

Se vor semnala precipitaţii mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

De asemenea, și la mare, începând din data de 15 octombrie, vremea se va încălzi apreciabil, iar temperaturile medii vor fi 16…19 grade ziua şi 8…12 grade noaptea. Aceste temperaturi se vor menține pe parcursul celor două săptămâni de prognpnză.

După 20 octombrie, probabilitatea de ploi crește, din nou. 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă