26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCapitala și alte șapte județe, sub cod GALBEN de ploi

Capitala și alte șapte județe, sub cod GALBEN de ploi

Meteorologii au emis, vineri dimineață, o atenționate de cod galben de de averse și intensificări ale vântului pentru București și șapte județe din sudul și centrul țării, valabilă până la ora 16.00, potrivi Administrației Naționale de Meteorologie. 

Județele aflate sub Codul galben de ploi sunt: Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Brașov și Covasna. La acestea se adaugă Capitala.

Citește și: Încep ploile. Cum va fi vremea în această lună

Astfel, pe parcursul zilei de vineri, între orele 8.30 și 16.00, va ploua în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, precum și în zona montană aferentă.

Vor fi mai ales averse și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20/25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 40 de litri/metrul pătrat.

În sud-estul teritoriului, vântul va avea intensificări, cu viteze de 50 /55 de kilometri/oră, iar pe crestele montane se vor depăși temporar 70 kilometri/oră.

Cele mai citite

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...
Ultima oră
Pe aceeași temă