10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCea mai scăzută temperatură din țară, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din țară, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 12 grade Celsius, s­-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde a fost consemnată, pentru a doua zi consecutiv, minima națională a zilei în acest sezon, relatează Mediafax.

Potrivit meteorologilor, după o zi de miercuri însorită, cu o temperatură maximă de 4 grade Celsius, înregistrată în jurul orei 15.00, în condițiile în care dimineață, la ora 7.30, fuseseră minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc valorile termice au început să scadă din nou. La ora 22.00, termometrele au indicat minus 7 grade Celsius.

Mercurul a continuat să coboare în termometre până joi la ora 7.00, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 12,1 grade Celsius.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus că temperatura de minus 12,1 grade Celsius înregistrată joi dimineață la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din țară din actualul sezon, fiind depășită doar de cea măsurată pe Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 14 grade Celsius.

Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie 2013, în aceeași localitate.

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă