15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCod galben de ceață și polei în județe din Moldova și Transilvania....

Cod galben de ceață și polei în județe din Moldova și Transilvania. În zonele de munte din mai multe județe se va înregistra viscol

UPDATE 10.00: Meteorologii au venit cu o schimbare a avertizării pentru vremea de marți, din România. Aceștia spun că în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița sunt mai multe atenționări de viscol.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zonele de munte ale județelor Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala, la altitudini de peste 1.400 de metri, intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăși 70-80 kilometri/oră și, izolat, 100 kilometri/oră. Asociat, se va înregistra ninsoare viscolită, care va determina scăderea vizibilității.

De asemenea, până la ora 13.00, în zonele de munte ale județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița se vor înregistra, la altitudini de peste 1.500 de metri, intensificări ale vântului, iar zăpada va fi spulberată.


Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru marți dimineața, mai multe atenționări de cod galben de ceață și polei, valabile în șase județe din Moldova și Transilvania. În alte două județe din Moldova se vor înregistra intensificări ale vântului, în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, vântul poate atinge și 100km/h în unele zone, la altitudini de peste 1.700 de metri, în zona de munte a județelor Neamț și Suceava, Zăpada spulberată va reduce vizibilitatea, această situație întâlnindu-se cel puțin până la ora 13.00.

De asemenea, până la ora 10.00, în județul Bistrița-Năsăud (zona joasă), se va semnala polei, iar până la ora 09.00, în județele Vaslui, Vrancea (în zona joasă), Iași, Botoșani și Galați, va fi ceață, polei și vizibilitate scăzută, sub 200 de metri (izolat, sub 50 de metri).

 

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă