15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Cod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de furtună pentru mai multe județe din țară pentru sâmbătă după-amiaza.

Atenționările “nowcasting” de furtună sunt valabile pentru județele Dâmbovița, Prahova, Suceava, Sibiu și Alba, până la ora 17,00, conform Agerpres.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, în zona de munte a județului Dâmbovița și nord-vestul zonei de munte din județul Prahova, pe aliniamentul Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, averse de ploaie ce vor depăși 20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala și în zona de munte a județului Suceava, inclusiv localitățile Solca, Pârțeștii de Sus, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Frasin, unde aversele pot atinge și depăși 25-35 l/mp, precum și în sudul județului Alba, în zona Munților Șureanu și zona delimitată de localitățile Cugir, Șugag, Săscior, și în sud-vestul județului Sibiu, în zona Munților Cindrel.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă