15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de furtună pentru șase județe și municipiul București

Cod galben de furtună pentru șase județe și municipiul București

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o atenționare nowcasting Cod Galben de furtună pentru municipiul București și județ Ilfov (îndeosebi jumătatea sudică a județului), valabilă până la ora 15,00.

Potrivit meteorologilor, în zonele menționate se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce vor depăși 15-20 l/mp.

Până la ora 14,00, în jumătatea sudică a județului Dâmbovița și jumătatea nordică a județului Giurgiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, averse de ploaie ce pot cumula 20 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala și sud-estul și centrul județului Giurgiu și, local, în județul Călărași (îndeosebi partea centrală și jumătatea sudică).

Totodată, meteorologii avertizează că în zona zona de deal și munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova (inclusiv Valea Prahovei) se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce pot cumula 15 — 20 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Rusia a sărbătorit victoria asupra nazismului cu o paradă militară în Piața Roșie

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă