16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCod galben de furtuni: ploi torenţiale în 28 de judeţe

Cod galben de furtuni: ploi torenţiale în 28 de judeţe

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod galben de furtuni valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 10.00, în 28 de judeţe, cantităţile de apă urmând să depăşească, izolat, 60 de litri pe metru pătrat.

În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp, avertizează meteorologii.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Totodată, vremea se va menţine călduroasă, duminică, în majoritatea regiunilor, iar luni, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

 

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă