20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de inundații în 11 județe

Cod galben de inundații în 11 județe

De joi, intră în vigoare avertizare cod galben pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Pe râurile mici din cele 11 judeţe se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, de joi, ora 03.00, până vineri, ora 16.00, avertizează hidrologii.

Codul galben de inundaţii a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice Timiş superior şi unii afluenţi ai săi din bazinul mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui, Jiu superior şi mijlociu, în amonte de Podari şi afluenţii săi (judeţele Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Dolj), afluenţii Oltului inferior (din judeţele Vâlcea, Dolj, Olt şi Argeş), Argeş superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa) şi Prahova (judeţul Prahova).

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, a precizat INHGA.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de miercuri, ora 20.00, până joi, la ora 12.00, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în Oltenia şi în zona deluroasă şi montană a Banatului şi Munteniei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 de litri pe metru pătrat.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă