18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de inundaţii pe râuri din două județe

Cod galben de inundaţii pe râuri din două județe

Mai multe râuri din judeţele Harghita şi Covasna sunt joi, până la ora 15.00, sub avertizare cod galben de inundaţii, în urma precipitaţiilor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis avertizarea cod galben de inundaţii pentru unele râuri mici din bazinele hidrografice Cuşmed, Feernic, Târnava Mare, în amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormoş, afluenţii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalău, bazine hidrografice aferente judeţelor Harghita şi Covasna.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Cuşmed şi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Homorod şi Cormoş.

Citește și: Cod galben de vijelie în nouă județe

Avertizarea a fost emisă ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, pe râurile vizate fiind posibile creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie, a precizat sursa citată.

Meteorologii au avertizat că până joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat. În cursul zilei de joi, vor fi ploi şi vijelii cu precădere în Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Oltenia.

Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă