19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cod portocaliu de ploi și vijelii în cinci județe. Cod galben...

UPDATE. Cod portocaliu de ploi și vijelii în cinci județe. Cod galben în Oltenia, Muntenia și sudul Banatului

UPDATE. Meteorologii au emis, joi dimineață, o avertizare de cod portocaliu de ploi și vijelii în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin.

Codul este valabil între orele 08:00 și 11:00. Se vor semnala ploi abundente – în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 – 20l/mp. Ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50-60 km/h.

_ _ _ _

UPDATE. Administrația Națională de Metereologie -ANM a emis, miercuri, o avertizare cod galben de ploi și vijelii în judeţul Teleorman, sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vestul judeţului Ialomiţa şi sudul şi estul judeţului Buzău.

Codul este valabil până joi, 17 aprilie, la ora 20. În intervalul menţionat va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 km/h.

_ _ _ _

UPDATE. Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundații în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea. Râurile care tranzitează aceste județe pot depăși cotele de atenție.

”Se instituie COD GALBEN începând din data de 16.04.2014 ora 20:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna (județul Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj),  pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Jiului (județele Gorj, Dolj și Mehedinți) și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt,Vâlcea și Dolj”, informează Institutul Național de Hidrologie.

Aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate. ”Izolat, creșteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE se pot produce si pe alte râuri mici din sudul și estul țării”, mai arată INH.

—-

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării, unde de miercuri seară până joi seară va ploua, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 kilometri pe oră, iar în zona de munte va ninge şi vor fi rafale de vânt de peste 70 de kilometri pe oră, informează Mediafax.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul cuprins între 16 aprilie, ora 18.00 şi 17 aprilie, ora 20.00 va ploua în cea mai mare parte a ţării.

Judeţele aflate sub cod galben sunt Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, precum şi jumătatea de nord a judeţului Argeş.

În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50- 60 kilometri pe oră.

În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 kilometri pe oră.

Meteorologii au precizat că de miercuri după-amiază şi până joi seară, vântul se va intensifica şi în Muntenia, unde va depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă