10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de vijelie și averse pentru București, Ilfov și Giurgiu

Cod galben de vijelie și averse pentru București, Ilfov și Giurgiu

UPDATE. O furtună puternică a doborât mai mulţi copaci în judeţul Giurgiu. Nu au fost înregistrate victime

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, marţi seară, în municipiul Giurgiu, dar şi alte zone ale judeţului Giurgiu, militarii de la Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru îndepărtarea pomilor căzuţi.

Meteorologii au emis marți seară atenționări nowcasting Cod Galben de vijelie și averse pentru municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu, valabile până la ora 19,30.

Astfel, între orele 18,35 și 19,30, în Capitală se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și averse ce pot depăși 10 l/mp.

De asemenea, tot până la 19,30, fenomene similare se vor semnala și pe arii extinse din județele Ilfov și Giurgiu, unde aversele pot depăși 15 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă