16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de inundații, prelungit pe râurile din bazinele hidrologice a 10...

Cod portocaliu de inundații, prelungit pe râurile din bazinele hidrologice a 10 județe din sudul țării

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, două coduri de inundații, valabile pentru până sâmbătă, la ora 18:00, potrivit B1TV.  
Codul portocaliu este instituit pe râurile din bazinele hidrografice Motru superior și afluentul său Coșuștea, pe Jiu la Răcari, Vedea amonte S.H. Văleni, Teleorman S.H. Tătărăștii de Sus, Pârâul Câinelui și alți influenți mici ai râului Vedea, Neajlov amonte Vadu Lat, pe Lotru inferior și pe unii afluenți ai Oltului din județul Vâlcea și pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului și Cricovului Sărat. 

Fenomenele vizate de codul portocaliu se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul vineri, ora 9:00 – sâmbătă, ora 9:00. 

Codul galben va fi instituit pe râurile din bazinele hidrografice Caraș, Nera, Cerna, Drîncea, Deșnățui, pe Jiu și pe afluenții lui, Olteț și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe Câlmățui, pe Vedea și pe afluenții săi din județele Olt, Teleorman și Argeș.

De asemenea, codul galben mai este valabil și pe râurile superioare ale Argeșului și Dâmboviței, pe Neajlov, Sabar, pe Ialomița, Prahova și unii afluenți și pe Buzău, județele Covasna și Buzău. 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă